I HAVE ARRIVED!
Momenteel zit in in een internet cafe en kan ik jullie via m’n dagboek op de hoogte brengen. Het toetsenbord is nogal gammel, dus sorry voor eventuele fouten of vergeten spaties. Xx
Zaterdag 3 december vertrok ik vanuit het koude Nederland via Dubai, wat er overigens uitziet al een ‘ millionairs fair’ (pracht praal en kaviaar) naar Sri Lanka.
Van Dubai naar Sri Lanka kom ik naast een SriLankaanse vrouw te zitten en ze vraagd meteen of ik Russisch ben. Zo raken we aan de praat maar elkaar verstaan is moeizaam, we snappen elkaar niet. Wordt leuk denk ik meteen als dit bij iedereen zo gaat...
Op Sri Lanka aangekomen is het eerst dat ik zie PALMBOMEN! Helemaal bij, goh wat leuk!
Inmiddels heb ik er al miljoenen gezien...
Ik wordt opgehaald door een klein mannetje met mijn naam op zijn bordje. Hij staat met zijn arm hoog in de lucht tussen een stuk of 150 andere mannen met bordjes, wooow!
Hij blijkt het broertje van de eigenaars te zijn en is gepromoveerd tot mijn contactpersoon. Al een paar maanden geleden hoor, dus hij heeft genoeg ervaring en ik ben erg tevreden over hem, de kleine gids :P
En we noemen hem: Ashika (uitspreken zoals ik ’t schrijf).
De chauffeur komt voorrijden en dan beginnen we aan een beruchte 3uur durende rit naar Kandy.
Het eerste wat ik denk is: wat is het leuk hier! Ik zie nu al mee tuctucs dan ik had verwacht. Dat zijn die leuke 3 wielers. En ze zijn zoooh kleurrijk! Echt om vrolijk van te worden.
Na 10 minuten stoppen we om wat te drinken en krijg ik mijn eerste KING COCONUT te eten en te drinken! Het is een oranje/gele cocosnoot waaruit een vierkant wordt gehakt en een rietje in gestoken. Als je klaar bent met drinken hakken ze er een stuk af en wordt gebruikt als lepel. De rest van de cocosnoot hakken ze in 2e en je kan hem met de lepel uitlepelen. Een dun glibberig laagje cocos schaap je eruit. Het sap smaakt naar soort van aanmaaklimonade met te weinig siroop, lekker vervrissend. En dat wittige snotje is ook best lekker maar hoort blijkbaar normaal droger te zijn.
Daarna rijden we door en wordt ’t als maar drukker op de weg.
Ik zie duizend gekleurde tuctucs, bussen, zwerfhonden, winkeltjes met van opblaasdieren tot aan fruit, ik zie reistvelden, groene heuvels, vele net-niet ongelukken, volgepakte scooters met spullen of mensen (soms wel 4 of 5)!
Ongeveer 20 minuten rijden vanaf hartje centrum is het guesthouse waar ik verblijf. Ziet er oud en groot uit maar netjes, prima!
De knop voor warm water wordt me aangewezen in de douche maar ik laat ‘m uit, heb het warm! 28 graden is het vandaag, zelfs warm voor de locals.
Na de douche val ik in slaap voor 2 uur, als een blok! Naast het huis spelen 7 kids cricket, de nationale sport hier, maar ik slaap er gewoon doorheen!
Het is hier inmiddels zondag en locale tijd 15.00u .
Rond 5uur locale tijd komt Rebecca thuis. Ze komt uit Noorwegen, 19 jaar en is hier al 1 week. Ze heeft haar programma omgegooid zodat ze de 1e week met 2 zweden (die nu weg zijn) mee kon naar het weeshuis. En deze week doen we de orientatieweek samen, leuk! Leuke meid is het ook al kletst ze behoorlijk veel. Of ben ik gewoon moe..?
Na een vegetarische maaltijd ga ik slapen. ik ben kapot!
Het eten wordt overigens door de organisatie hier gekookt bij hun thuis en dan naar ons thuis gebracht. Er wordt hier dus niet gekookt.
Weltruste Xxx
Wauw suus wat leuk allemaal! Ben erg benieuwd naar eventuele foto's! Geniet nog lekker en ik stuur je morgenmiddag even een update van hier.. Het stormt!het is koud en de wind heeel erg guur! Tot snel¡ Xx
Wat een leuke avonturen beleef je daar! Zie het helemaal voor me jij in die bus met een peuter naast je aan de tiet van zijn moeder. Wat een cultuur shock hé?
Dat lees je niet in de boekjes ter voorbereiding, lachen hoor. Geniet lekker verder en laat ons af en toe ook meegenieten van je belevenissen en maak veeeel foto's. Groetjes XXX
Wow!!! Super eerste indruk voor je!! Klinkt geweldig!! En leuk dat je al een maatje hebt gevonden!! Ben benieuwd naar je verhaal over de oriëntatie week!!! Veel plezier!! Xx Femke
Fijn dat alles goed gaat en dat je het naar je zin heb
Ik ben benieuwd naar je volgende mail geniet er maar
lekker van.
gr. Rita