Woensdag 14 December, dag 10
Vandaag een beetje saaie dag. Net als het weer, af en toe een bui. Blijkbaar is het regenseizoen toch nog niet afgelopen, wat eind november wel had gemoeten.
Wederom van 10 tot 16 naar school. Kathija haar ouders zijn er en nemen d'r mee voor 1 week. De ouders zien er opgedoft uit en stralen. Dat ziet er goed uit!
Op woensdagen mogen ouders bezoeken tussen 9 en 12 uur indien ze toestemming hebben. En in sommige gevallen zoals Kathija mag ze even naar huis.
Tijdens de lunch krijg ik een verhaal mee van 1 van de meisjes, niet wat maar wel dat ze er nachtmerries van heeft en daarvoor in het ziekenhuis is geweest. Ze heeft ook een vreemd litteken op haar wang maar meer dan dat kom ik niet te weten. Ik merk nu al dat één week hiervoor echt te kort is.
Normaal probeer ik voor het donker thuis te zijn maar vanavond is het woensdag en dan kunnen de lampjes bij de tempel van de tand van Boeddha wel eens aan zijn. Ik ga dus het internetcafé in tot het donker is.
Om 7uur ben ik nog niet klaar met alle verhalen en foto's maar moet ik toch echt gaan.
Aangekomen bij de tempel blijken de lampjes niet aan te zijn... en ik wordt op straat zwaar verbaasd aangekeken en 10x zoveel aangesproken. Leuk geprobeerd dus maar niet voor herhaling, alleen voor de zekerheid. De aller aardigste tuctuc chauffeur brengt me thuis waar ik weer iets unieks en nieuws te eten krijg. Bijna elke dag wel wat anders.Er liggen hier films in huis dus ik probeer er een te kijken, slumdog miljonair, maar das geen succes. Snap er niets van in het Singalees! Dan maar weer lekker vroeg slapen!